Verkiezing Europees Parlement op 6 juni

Op donderdag 6 juni is de verkiezing voor het Europees Parlement. De stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur en kan je vinden op de volgende locaties:

  • Gemeentehuis, Jelmeraweg 1 in Ballum;
  • Dorpshuis ’t Wantij, Binnenweg 15 in Buren;
  • Sporthal De Slinger, Middelbord 6 in Hollum;
  • Jaap Klaassen Hal, Schoolstraat 6 in Nes.

Neem je stempas en een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs) mee naar het stembureau.

Stempas kwijt of beschadigd

Ben je je stempas kwijt of is deze beschadigd? Dan kan je een vervangende stempas aanvragen. Tot uiterlijk maandag 3 juni is het mogelijk om online een vervangende stempas aan te vragen. In het gemeentehuis kan je tot woensdag 5 juni 12.00 uur een nieuwe stempas aanvragen. De oude stempas is dan niet meer geldig.

Stemmen in een andere gemeente

Wil je stemmen in een andere gemeente? Dan heb je een kiezerspas nodig. Een kiezerspas kan je tot woensdag 5 juni 12.00 uur aanvragen in het gemeentehuis of tot maandag 3 juni via een formulier.

Iemand machtigen

Kan je niet zelf naar de stembus op 6 juni? Dan kan je iemand anders vragen om voor je te stemmen, dat noemen we: iemand machtigen. Op de achterkant van je stempas lees je hoe dit werkt. 

Decentraal tellen en bekendmaken uitslag

De stemmen worden vanaf 21.00 uur geteld in de stembureaus. Het tellen van de stemmen is openbaar. Je mag hierbij aanwezig zijn.

Op vrijdag 7 juni is er om 9.00 uur een openbare zitting van het gemeentelijk stembureau in het gemeentehuis in Ballum. Tijdens deze zitting worden de processen-verbaal van de stembureaus gecontroleerd. Ook hierbij mag je aanwezig zijn. De uitslag wordt op maandag 10 juni bekend gemaakt via www.ameland.nl.

Vragen?

Meer weten over de verkiezing voor het Europees Parlement? Kijk dan op www.ameland.nl/verkiezingen of www.elkestemtelt.nl. 

Bron: gemeente Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 773

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *