Verhalenavond op Ameland

HOLLUM – Vertelgroep Ameland Vertel! doet dit jaar wederom mee met de provinciale Verhalenavond. Op heel veel verschillende plekken in Fryslân stappen vertellers op 18 november voor het voetlicht om over een ommekeer te vertellen. 'De Ommekeer' is het thema van 2022.

Verhalenavond is dit jaar voor de vijfde keer en elke keer deed Ameland Vertel! mee. Het begon in 2018, in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad van Europa was en Ameland Eiland van Hidde Kat

De organisatie van Verhalenavond: "Een lustrum dus! Wat in 2018 begon willen we doorgeven aan volgende generaties. Het vertellen van verhalen op een donkere maar sfeervolle herfstavond. Luisteren naar persoonlijke verhalen, elkaar ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen. Het verbinden van mensen dat is waar Verhalenavond in uitblinkt en waar we met zijn allen behoefte aan hebben." 

Ameland Vertel!

Ameland Vertel! doet dit jaar mee met zes vertellers op twee locaties. In Hollum wordt verteld in de Heerskamer van Herberg De Zwaan en in Nes in De Vlindertuin. Op 18 november vertellen Joke Mosterman, Tzeitl Locher, Selma Dubbeld, Dimphy Timmers, Jester-Nynke Schoustra en Jeanet de Jong over De Ommekeer. Verhalenavond begint om 19:00 uur.

Verhalenavond 

in heel Fryslân en op Ameland

  • 18 november 2022
  • De Zwaan, Zwaneplein 6 in Hollum
  • De Vlindertuin, Polderweg 2 in Nes
  • 19:00 uur start
  • entree vrije bijdrage in de hoge hoed

In De Zwaan vertellen Selma, Tzeitl en Jeanet.

⇒ Selma vertelt 'De oude vrouw peinst over haar jeugd'

⇒ Tzeitl vertelt 'De plannen van de koning'

⇒ Jeanet vertelt 'Ommekeer van Olfert P'

In De Vlindertuin vertellen Joke, Dimphy en Jester Nynke

⇒ Joke vertelt 'Ik heb een schip gekocht'

⇒ Dimphy vertelt 'Hanneke tanneke toverheks'

⇒ Jester Nynke vertelt 'De Plaats of De Boerderij'

→ bekijk hier de website van Verhalenavond

→ lees hier meer over Verhalenavond op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *