Verhalenavond met als thema ‘Myn Reis’

FRIESLAND – Ook dit jaar is er op de derde vrijdag van november weer Verhalenavond in Fryslân. De traditionele vrijdagavond waarop er verhalen worden verteld in huiskamers, musea, cafés, bibliotheken en dorpshuizen brengt hopelijk ook nu weer heel Friesland op de been. Vertellers kunnen zich vanaf nu aanmelden met hun verhaal op verhalenavond.nl

Thema: Myn Reis

Dit jaar is het thema van de Verhalenavond ‘Myn Reis’. Alle verhalen staan in het teken van dit thema, iedere verhalenverteller benadert dit persoonlijk. Het verhaal kan gaan over een droomreis, een innerlijke reis of misschien wel een reis die nog in het verschiet ligt. Het kan een vrolijke reis zijn maar ook een reis met misschien wel traumatische gebeurtenissen. Een voorwaarde voor een goed verhaal is dat het een persoonlijk verhaal is waardoor de luisteraar echt geraakt wordt door een verhaal van de verteller, ook mag een goed verhaal niet langer duren dan 8 minuten. 

Het vertellen en het luisteren naar verhalen verbindt, iedereen is even in het moment, op dezelfde plek met aandacht voor hetzelfde verhaal. Er ontstaan vaak de mooiste gesprekken en soms zelfs vriendschappen tijdens Verhalenavond. “Ontmoeten, dat is waar we naar verlangen en dat is waar Verhalenavond in uitblinkt” aldus Wini Weidenaar, projectleider van Verhalenavond. 

Verhalen worden vaak op de mooiste plekken verteld, op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. In sommige dorpen en wijken zijn verhalen routes waar het publiek in verschillende huiskamers verhalen kan horen, in een ander dorp staat juist één locatie centraal. ‘Al die verschillende manieren van vertellen, maakt het elk jaar weer een bijzonder project!', vindt David Lelieveld, creatief producent van Pier21. Pier21 is initiatiefnemer van Verhalenavond en blij dat er elk jaar weer honderden vertellers meedoen. 

Vertellers zonder eigen locatie kunnen dit jaar ook kiezen voor locaties die beschikbaar zijn voor verhalen, zo heeft Merk Fryslân als doel om op Verhalenavond bij alle elf fonteinen verhalen te laten klinken. De organisatie van Verhalenavond koppelt in dat geval vertellers aan locaties om tot een match te komen. 

Foto (C): Lucas Kemper 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 797

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *