Verhalenavond 2022

Geplaatst op: 27 juli 2022 - Categorie: Kunst & Cultuur

HOLLUM - Ameland Vertel! doet in 2022 weer mee met de provinciale Verhalenavond. Zolang als Verhalenavond bestaat (en dat is sinds 2018, toen Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad van Europa was en Ameland Eiland van Hidde Kat) is Ameland Vertel! present. Ook vertellers buiten de vertelclub kunnen zich inschrijven voor deze provinciale Verhalenavond. 

Verhalenavond
Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, musea, cafés, overheidsgebouwen, bibliotheken, bij verenigingen en bedrijven.

Iedereen heeft wel een verhaal. Op Verhalenavond is er voor elk verhaal een luisterend oor. Je hoeft echt geen literaire vertellingen te houden, maar gewoon een verhaal zoals je die aan een ander vertelt. Dingen die gebeurd zijn, die je hebt meegemaakt, die je weet over de omgeving, of iets wat niet iedereen weet.

Thema Verhalenavond
Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear’. We kennen allemaal een moment, waarop ons leven een grote wending nam:
De Ommekeer/ De Ommekear. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren.

Toen wij elkaar de liefde verklaren. Toen ik het besluit nam heel ander werk te gaan doen.
Toen middenin de Coronacrisis het me allemaal duidelijk werd.
Toen ik midden in de storm… Toen ik wakker werd uit die droom..

Iedereen heeft een ommekeer beleefd. Het is mooi om daarover te vertellen en het is zo fijn om daar met elkaar naar te luisteren en het verhaal zo te delen. Omdat we onszelf daarin kunnen herkennen.

Aanmelden als verteller
Je kunt je hier aanmelden.

Waar vertel ik mijn verhaal? 
Dat bepaal je helemaal zelf. Je zoekt een geschikte locatie die past bij jou of jouw verhaal. Dat kan gewoon bij jouw thuis zijn of bij de buren of in een kerk. Zodra je de locatie hebt geregeld kun je je aanmelden, vervolgens komt je verhaal en locatie op de kaart te staan zodat het publiek weet dat je meedoet.

De Zwaan en De Vlindertuin
De vertellers van Ameland Vertel! vertellen in de Heerskamer van Herberg De Zwaan en in De Vlindertuin aan de Polderweg in Nes. 

18 november
Verhalenavond 2022 is op 18 november.
lees hier meer over Ameland Vertel!

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?