Verhalen van Lise de Boer in boek

HOLLUM – Lise de Boer-Jongsma (Hollum, 1931) heeft in de loop van haar leven verhalen uit haar Amelander jeugd op schrift gesteld. De samenwerkende gereformeerde en doopsgezinde kerken op Ameland namen het initiatief om er een boekje van te laten maken. Zaterdag 13 december is de presentatie van het boek “Vertellingen van Elise de Boer-Jongsma” met als ondertitel “Elise in Wonderland.”

Lise vindt het een eer dat haar verhalen nu in boekvorm verschijnen. Ze pakt het grote schrift waar ze alle 11 verhalen plus nog één met een balpen in schreef. Het twaalfde verhaal, dat niet in het boek is opgenomen, is een vertelling in eigen woorden naar Selma Lagerlöf. Alle andere verhalen zijn helemaal van Lise zelf. In een keurig schuinschrift begint ze met het verhaal “Tommy.” Dat leest ze voor tijdens de boekpresentatie. “Eén van de kostbaarste dingen, die ik bewaar en koester in mijn leven, zijn de herinneringen aan mijn gelukkige jeugd. En soms voel ik de drang om mensen, die zo hun best deden om onze jeugd zo gelukkig mogelijk te maken, terug te roepen in mijn verhalen, zodat ze niet worden vergeten,” zegt de schrijfster. John Breukelaar, de gereformeerde dominee die voorheen op Ameland stond, zag de waarde van de juweeltjes en tikte de handgeschreven verhalen in de computer. Hij kende Lise goed als gemeentelid en vooral als buurvrouw. Ze woonden naast elkaar aan de Tussendijken in Hollum.

Het boek “Vertellingen van Elise de Boer-Jongsma” is uitgegeven in een oplage van 500 exemplaren en is volgende week in de boekhandels, bij de Oude School, in de Amelander musea en via de website van de uitgeverij te koop.

Het boek kost € 9,95

ISBN is 978-90-79945-01-6

Ameland Pers uitgeverij gaf het uit.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *