Verdronken paarden Ameland in stripboek

ALKMAAR – Het verhaal van de verdronken reddingbootpaarden vormt een belangrijk deel van het verhaal van Penny’s Shadow, de film die in 2010 op Ameland werd opgenomen. Het drama is tevens uitgangspunt voor een stripboek met de titel: ‘De verdronken paarden van Ameland.’

De samenwerking tussen het tijdschrift Penny en de bioscoopfilm Penny's Shadow, die ook op dvd verkrijgbaar is, uit zich in het zeer unieke gebruik van striptekeningen op het grote doek. Strips vormen een belangrijk onderdeel in het magazine Penny. Vandaar dat regisseur Steven de Jong met behulp van herkenbare striptekeningen ‘Penny’ in de film wilde brengen.

In de inrichting van het atelier van de striptekenares en overleden moeder van Kai zijn prachtige, verhalende tekeningen verwerkt. Het drama van de reddingspaarden van Ameland wordt bovendien aan het begin van de film verteld door striptekeningen, ondersteund door de vertellende stem van actrice Monic Hendrikx.

Holco Publications heeft deze speciale tekeningen laten maken om de film te verrijken, die in verschillende lagen zijn opgezet. Planet X FX uit Amsterdam heeft de verschillende lagen bewerkt en op deze wijze de tekeningen tot leven gebracht.

Het stripalbum ‘De verdronken paarden van Ameland,’ met het echte verhaal van de ramp op Ameland, kost € 6,95 kosten en is op Ameland te koop bij meerdere verkooppunten en de VVV kantoren.

⇒ lees hier meer over Penny's Shadow

lees hier wanneer de lanceringen in 2014 plaatsvinden

⇒ hieronder het Ameland Journaal van Video Ameland en Persbureau Ameland – augustus 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18261

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *