“Verdraaid”- is het thema van de 31e Kunst aan Huis-route Lauwersland

In de weekenden van 9-10 en 16-17 maart houdt Kunst aan Huis Lauwersland haar 31e editie van de bekende kunstroute. Belangstellenden kunnen een route volgen rondom het Lauwersmeer van Noordoost Friesland tot aan de Ommelanden nabij Groningen. Starten kan op elk punt in de route en de toegang is gratis.

Het bestuur van de Stichting is erg blij met de vele nieuwe aanmeldingen ieder jaar. Ook deze route zijn er weer een flink aantal nieuwe locaties waar professionele kunstenaars hun atelier openstellen.

De 29 deelnemers zijn:

Paula Biemans (Galerie Gewaagd Hornhuizen), Gosse Koopmans (Warfhuizen), Pien Hazenberg (buiten Pieterburen), Bea, Ati en Anne van Twillert (elk in eigen atelier in Usquert), Mara Piccione (Warffum), Tineke Meirink en Auck Russchen (gastlocatie ’t Gebouwtje Tinallinge), Gertjan Scholte-Albers (Winsum), Jaap Stevens (Winsum), Judith Reedijk (Sauwerd), Marjan Geboers (Zuidhorn), Anneke Hoes-Langeland (Zuidhorn), Greetje Hoving (Zuidhorn), Nelly Galama (Gerkesklooster), Gosse Dam (Kollum), Karel Sterk (Kollum), Suzan Bosch (Buitenpost), Herma van Wijk (Noardburgum), Gea Koevoets (gastlocatie Galerie Jan-Reinder Adema Damwald), Carole Witteveen (gastlocatie PEXT Dokkum), Hepie de Haan (Dokkum), Alie Pilot (gastlocatie Atelier Wietske Hellinga Dokkum), Paul Edens (Ljussens), Anja Pleit en Sijmen Hendriks (Eanjum).

Op de gastlocatie Galerie Gaga in Pieterburen worden twee buitenlandse gasten verwelkomt: Renate Papista uit Sarajevo, Bosnië-Herzegovina en Hans-Jurgen Butt uit Bremen, Duitsland.

De route is ongeveer 200 kilometer en kan in verschillende etappes gereden worden. Zij leidt langs de mooiste plekjes in het Lauwersmeergebied, zodat bezoekers naast de kunst ook volop van landschap en cultuur kunnen genieten.

Ook aan deze route is weer een loterij verbonden: bezoekers kunnen op ieder punt in de route een lot kopen voor 5 euro . Op het lot kunnen zij de naam invullen van de kunstenaar waarvan ze graag een kunstwerk (ter waarde van 500 euro) zouden willen winnen. Aan het eind van de route worden de winnaars bekend gemaakt.

De deelnemende kunstenaars zijn alle dagen aanwezig op de locaties om u desgewenst te woord te staan en te vertellen over hun werk en werkproces. Zij stellen dit contact erg op prijs. En uiteraard kan je tijdens de routedagen een kunstwerk aanschaffen.

De 31e editie van de Kunst aan Huis-route 2024 is geopend op zaterdag en zondag 9 en 10 maart en 16 en 17 maart van 11.00u tot 17.00u. De toegang is gratis. Uitgebreide informatie is te vinden op www.kunstaanhuis.nl, facebook en instagram.

Folders met alle deelnemers, adressen en een overzichtskaart zijn vanaf verkrijgbaar bij alle deelnemende kunstenaars, musea, infopunten, kunstinstellingen, e.d. in de regio.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 613

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *