Veel oud winnaars aan de start MTB Ameland

NES – Op zaterdag 7 en zondag 8 maart 2020 vindt voor de tiende maal MTB-Ameland en voor de vierde maal Cross Duathlon Ameland plaats. Dit jaar zijn beide evenementen in hetzelfde weekeinde om sporters de gelegenheid te geven beide evenementen te combineren en te genieten van een mooi weekeinde vol sport op Ameland. Het komende weekend staat bol van activiteiten en uitdaging voor mountainbikers en run-bike-run atleten.

Het Waddeneiland is op zaterdag het decor van de Cross Duathlon en de Kalas MTB RACE. Op zondag is de MTB Toertocht met routes van 15/ 35/ 65/ 95 km over het hele eiland.

De Cross Duathlon heeft een aantrekkelijk deelnemersveld voor een spannende wedstrijd met bij de dames onsder meer Sanne van Paasen (winnares 2019), Linda van Vliet (winnares 2018), Alieke Hoogenboom, Andrea van Loo en Anne Zijderveld. Bij de heren strijden onder meer Arie de Jong (winnaar 2018), Joep Staps, Michael Krijnen, David van Oosten en Johan Bouma om de ereplaatsen.

De Kalas MTB Race start meteen na de Cross Duathlon en is een MTB-wedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband wordt meegedaan.

Grote favoriet bij de wedstrijdrijders, die 4 x 8 km afleggen, is de meervoudig winnaar op Ameland, Bram Imming (Egmond Binnen). Hij zal vooral strijden met zijn teamgenoot Wim Verdonk (Egmond aan de Hoef) en met de mannen van het Mountaibiketema.com, Martin Schuttert (Burgum) en Bram Rood (Broek op Langedijk). René Hooghiemster, vorig jaar tweede en vertegenwoordiger van hoofdsponsor Kalas Benelux is helaas niet aanwezig. Door een zwaar ongeluk tijdens zijn training is hij nu druk met revalideren. Wij hopen allemaal dat hij er volgend jaar weer bij kan zijn op wat voor manier dan ook.

Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het gebied ten noorden van Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren. Duinen met voldoende hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strandrijden maken van zowel de run-bike run als van de MTB Race een sportieve uitdaging voor de allround sporter.

Cross Duathlon en Kalas MTB Race 2020

Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 35, 65 of 95 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde circa1500 sporters Ameland bezoeken.

Programma Cross Duathlon zaterdag 7 maart

 • 11.00 uur Start Cross Duathlon Junior (1-3,5-1) individueel
 • 11.30 uur Start Cross Duathlon Lang (8-27-4) individueel en duo’s.
 • 11.35 uur Start Cross Duathlon Kort (4-14-4) individueel en duo’s.
 • 13.20(ca.) uur Finish eerste deelnemer Cross Duathlon Lang
 • 17.00 uur Prijsuitreiking

Programma KALAS MTB RACE zaterdag 7 maart

 • 14.30 uur Start MTB RACE Wedstrijd voor individuele rijders en teams (4 rondes 8 km)
 • 14.35 uur Start MTB RACE FUN voor individuele rijders en teams (3 rondes 8 km)
 • 15.50 (ca) uur Finish eerste deelnemer Kalas MTB Race
 • 17.30 uur Prijsuitreiking

Programma MTB Ameland Toertocht zondag 8 maart

 • 09.00 uur Start Toertocht Ameland Xtreme 95 km
 • 09.30 uur (vanaf) Start Toertocht 35 km, 65 km, 15 km Junior

MTB Ameland wordt georganiseerd door Sporteiland. Naast MTB Ameland organiseert Sporteiland de XTERRA NETHERLANDS (cross-triathlon) in september, de Ameland Adventurerun (hardloopevenement) in december en Tussen Slik en Zand (wandelevenement) in oktober.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *