Vanmiddag Verhalen bij Verborgen Schatten

HOLLUM – In Museum Sorgdrager is de tentoonstelling 'Verborgen Schatten' met schilderijen en tekeningen van Janke de Jong – de Boer (1920 – 1996) uit Hollum te zien. In de meivakantie is er tweemaal een verhalenmiddag met ‘Verhalen bij Verborgen Schatten’.

Op woensdag 3 en zaterdag 6 mei vertelt Jeanet de Jong over haar schilderende moeder. Het zal dan gaan over skiemere en bokkepootjes, over Janke’s naam – daar kleeft wel een heel bijzonder verhaal aan – over haar jeugd, over Cupido en haar Hannes, hun acht kinderen en over haar creativiteit.

De verhalen duren een minuut of acht tot tien en er staan drie verschillende op het programma. Bezoekers kunnen deelnemen om 14:00 uur en daarna na elk verhaal aanschuiven, als er plaats is. Om 15:00 uur is de tweede ronde en bij voldoende belangstelling volgen om 16:00 uur nog eens de drie verhalen. Jeanet vertelt ze in het Amelands. In huize De Jong voerde het dialect de boventoon, maar Janke zelf was vaardig in het Nederlands, verstond het Fries en kon goed overweg met het Duits. En ze was vaardig met penseel en kwast. In elk verhaal komt wel één van de tentoongestelde schilderijen voor.

Tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’ door Janke de Jong

De tentoonstelling is tot 5 juni 2023 te bezoeken in Museum Sorgdrager.

Verhalen bij ‘Verborgen Schatten’ door Jeanet de Jong

3 en 6 mei in Museum Sorgdrager. Drie verhalen met start om 14:00 uur en daarna doorlopend. Koop een museumticket of laat uw museumkaart scannen. De Verhalen bij Verborgen Schatten zijn bij dat kaartje inbegrepen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *