Vanaf zondag gevoelig kouder

WAGENINGEN – MeteoGroup verwacht dat het vanaf zondag gevoelig kouder wordt met middagtemperaturen niet hoger dan 10 graden. Tijdens de nachten koelt het af tot rond het vriespunt. 

Tussen een hogedrukgebied boven Scandinavië en lagedrukgebieden met de restanten van de tropische cycloon Joaquin boven de Middellandse Zee, komt in het weekeinde van een oostelijke stroming tot stand. In kracht toenemende oostenwinden voeren droge en koude lucht aan vanuit Polen en Duitsland. Ondanks dat de zon zondag en maandag ongehinderd zal schijnen, wordt het overdag niet warmer dan 10 graden. Dat is meer dan 5 graden kouder dan normaal in deze tijd van het jaar. Ook de nachten worden kouder met temperaturen dalend tot rond het vriespunt. Of het tot een eerste graadje vorst na het zomerseizoen komt, is afhankelijk van de wind. Het gaat pas vriezen als de wind in de nacht afneemt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *