Twee exposities in Clemenskerk

NES – Tot 15 oktober 2021 is er in beide kapellen van de Sint Clemenskerk een expositie. Meerdere kunstenaars stellen hun werk daar tentoon. In de Nesmer kapel zijn de schilderijen te zien van Reinder Ourensma (1952). Ourensma schildert landschappen. Soms het ongerepte oude, zwijgend aanwezig Keltisch Ierse landschap, een andere keer verschijnen er impressies van het Friese landschap, en dan vooral van Ameland. Ourensma geeft de natuur haar plek terug. Maar hij doet meer dan dat. Zijn werk is doordrenkt van verborgen spiritualiteit, belichaamd in de aarde en de lucht. Daarmee bezorgt hij zijn toeschouwers een mystieke, meditatieve ervaring.

In de Buremer kapel hangt het werk van textielkunstenaars De Concullegas. Deze vier dames werken alleen en vinden hun inspiratie dichtbij. Beeldend laten zijn in hun werk zien waar zij thuiskomen ervaren. Stadsgeluiden, rollende golven, verbeeldende verhalen en zingende tuinvogels vertaald naar textiele werken. Hierdoor is het geëxposeerde zeer divers. Abstract en figuurlijk werk wisselen elkaar af. De uitvoeringen variëren van de dynamische touch van Ginni en Marjan naar het verfijnde werk van Josien en Diana. De laatste, Diana Edes is een geboren en getogen Amelandse.

De Sint Clemenskerk is elke dag van 13.30 tot 17.00 uur open voor een bezichtiging.

klik op de foto's hieronder voor een impressie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *