Twaalfde Ameland Adventurerun op de 12e

NES – Paul Zwama en Marije te Raa verdedigen hun titels op Ameland op zaterdag 12 december tijdens de 12e editie van de Ameland Adventurerun.

Record aantal deelnemers

Voor het hardloopevenement op de tweede zaterdag in de adventperiode hebben zich een record aantal van bijna 4700 lopers ingeschreven. De verwachting is dat in totaal zo’n 9000 bezoekers naar Ameland zullen afreizen in het weekeinde van de Adventurerun om zelf mee te doen op een van de afstanden of om de atleten aan te moedigen langs het parcours.

Paul Zwama en Marije te Raa

Voor de halve marathon, de hoofdafstand tijdens de Ameland Adventurerun, staat er zowel bij de heren als bij de dames weer een sterk deelnemersveld aan de start. De winnaars van vorig jaar Paul Zwama en Marije te Raa zullen niet als grote favorieten van start gaan. Beide komen terug van een langdurige blessure. Paul Zwama zegt daarover: “Ik zal deze aflevering het parcoursrecord niet aanvallen. Daar ben ik dit jaar helaas niet toe in staat. Dit jaar kom ik terug omdat ik vorig jaar heel veel plezier heb gehad. Niet alle wedstrijden zijn er om te knallen. Maar wie niet kan dalen, kan ook niet pieken!” Twee winnaars uit voorgaande jaren: Iwan Kamminga (2012) en Erik Negerman (2011) gaan samen met de nummer 2 van 2014, Omar Bekkali uit Belgie, als grote favorieten van start. Daarachter zijn er bij de mannen nog genoeg toppers die voor een verrassing kunnen zorgen. Het team van Much More Running uit Eindhoven is weer aanwezig met Tim Krachten en Bram van Rijswijk. Het is nog onzeker of de aanvoerder van het Brabantse team, Harm Sengers, zal starten.

Immy Auck Kersbergen en Yvonne Kassenberg

Bij de vrouwen zijn de Friezinnen Immy Auck Kersbergen en Yvonne Kassenberg vaste waarden op Ameland. Waarschijnlijk gaan zij uitmaken wie van hen op het hoogste treetje van het podium zal staan na afloop van de halve marathon. Marij te Raa weet niet goed wat haar mogelijkheden zijn: “Op dit moment ben ik in een opbouwende fase na een langdurige achillespees blessure die ik opliep na het NK halve marathon in mei. Hierdoor verkeer ik op dit moment nog niet in de vorm van vorig jaar. Desalniettemin kijk ik enorm uit naar de Ameland Adventurerun en zal ik mijn uiterste best doen om een goede prestatie neer te zetten. Waar ik erg naar uitkijk is het lopen op het prachtige eiland. Ik houd van hardlopen in mooie natuurgebieden en lopen met 'de elementen'. Dat is allemaal ruim vertegenwoordigd in de Adventurerun”.

Reeweg

Het parcours van de Adventurerun 2015 is ongewijzigd en loopt over de beproefde route van de afgelopen jaren met een lange aanloop vanuit Nes naar het bos en een extra strand op- en afgang rond het 5 km punt. Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het is uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand zijn het decor van deze avontuurlijke loop. Start en finish zijn op de nieuwe locatie (Reeweg) in het sfeervolle centrum van Nes. Naast de wedstrijd- en prestatieloop over 21,1 km (1400 aanmeldingen) kan ook gestart worden op de 5 km prestatieloop (1000 aanmeldingen) of Univé Dichtbij 10 km prestatieloop (2000 aanmeldingen) en is er voor de kinderen t/m 12 jaar de Rabobank Kidsrun over 1 of 2 km (280 aanmeldingen). Het deelnemersveld van de 10 km kent ook veel sterk atleten van regionale en nationale allure.

 

⇒ voor de sporters die nog een deelnamekaart zoeken of de pechvogels wegens blessure onverwacht niet mee kunnen doen is er de service van de Haasjes ⇒ kijk hier of er eentje voor jou bij loopt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *