Turnsters Ameland trainen voor Kampioenschap

NES – Het turnseizoen is weer begonnen en er wordt hard getraind voor de plaatsingswedstrijden voor het Fries Kampioenschap.

Op zaterdag 23 januari reizen zeven meisjes af naar Hurdegaryp om op vier toestellen hun kunsten te laten zien. Het betreft een Ryon wedstrijd van Noord-Oost Friesland op het Niveau D4 en D5. De tweede plaatsingswedstrijd is op 12 maart in Kollum. In februari doen nog 2 meisjes mee aan het D3 niveau, dat is nog weer een stapje hoger.

De beste vijf meisjes van beide plaatsingswedstrijden gaan door naar het Fries Kampioenschap.

Martine Kienstra: "Voor ons geldt weer de olympische gedachte: Meedoen is belangrijker dan winnen! Maar: het aller belangrijkste is het plezier en dat we ook nu weer kunnen laten zien dat Ameland meedoet!"

Mede door de hoofdsponsor Theodoor Metz van Restauratie Bootdienst Ameland, werd een bedrag beschikbaar gesteld waardoor trainster Brenda Jager van turnvereniging SVKV Ferwert, een aantal keren naar het eiland kon komen om met deze meisjes extra te trainen en de oefenstof perfect aan te leren.

We zijn heel blij met deze hulp, want zo kunnen we naast de Gym4fun kampioenschappen en de Fundag ook meedoen aan Ryonwedstrijden met misschien wel kansen op deelname aan het FK. Na de laatste overwinningen op de andere wedstrijden smaakt hert zeker naar meer!

Op de foto: Zittend vlnr: Catherina Bakema, Esmée Metz, Juliëtte Tuil, Maureen Oud, Kirsten Kooiker

Achter staand:  (Brenda Jager, SVKV), Iris Metz, Nienke Neij, Fay v/d Geest, Sarah Kienstra (Theodoor Metz, Martine Kienstra)

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *