Triathlonweekend op Ameland internationaal festijn

NES – Op 13 en 14 september vindt op Ameland voor de 7e maal Tri-Ambla, de cross triathlon van Nederland, plaats. Ditmaal is Ameland gastheer van het officiële ETU Europees Kampioenschap Cross Triathlon. Op zaterdag 13 september rond half tien in de morgen gaan atleten uit diverse Europese landen de strijd aan om het Europese kampioenschap. Nu al hebben 130 atleten zich aangemeld uit 13 verschillende landen: Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal, Engeland, Kroatië, Finland, Slowakije, Oekraïne, Estland en natuurlijk een grote delegatie uit Nederland.
Het spectaculaire zwemmen vindt plaats rond de oude steiger in Nes waarna de deelnemers op de fiets en vervolgens lopend over het hele eiland uitwaaieren. De wissels en de finish zijn dit jaar op het molenterrein in Nes. Vanaf hier is de wedstrijd goed volgen.
Zaterdagmiddag is de wedstrijd voor de jeugd, startend vanuit het zwembad van recreatieoord Klein Vaarwater. Ook zij finishen in Nes bij de molen. Op zondag is de reguliere wedstrijd voor de recreanten. Aan deze wedstrijd doen ongeveer 500 deelnemers mee.
Meer informatie vindt u op de website www.crosstriathlon.eu

Stichting Tri-Ambla is nog steeds op zoek naar enthousiaste mensen die een of meerdere dagen willen helpen dit fantastische evenement in goede banen te leiden. Aanmelden kan via de website.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *