Treurig einde voor Geel Wit

BUREN – Geel Wit heeft de competitie besloten met een 0-3-nederlaag tegen Oosterlittens. Het was een treurig einde van een competitie die werd besloten met de negende plaats. Geel Wit kan het vege lijf redden, maar dan moet het in de nacompetitie wel twee keer winnen. Te beginnen over drie weken tegen Dwingeloo. Bij verlies is Geel Wit gedegradeerd naar de vierde klasse, bij winst wacht een volgende wedstrijd met handhaving in de derde klasse als inzet.

Geel Wit begon chaotisch aan de wedstrijd tegen Oosterlittens,. De eerste kans was na acht minuten voor Wessel Hilverink van de bezoekers, hij schoot naast. Na ruim een half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een ingooi werd de bal doorgekopt en kwam voor de voeten van Rykholt Smink en die wist er wel raad mee: 1-0.

Geel Wit was nog niet bekomen van deze schok of nummer twee lag al achter doelman Reinier Smit. Nu was Geert Reitsma de schutter.

Geel Wit kreeg daarna een onverwachte kans toen keeper Hndrik Meinsma de bal los liet na een vrije schop van Jordi Metz. In de rebound schoor Cor de Boer over. Oosterlittens was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg vlak voor de rust nog een kans , maar Theo Molenaar redde koppend op de doellijn.

De thuisclub kwam na de rust goed uit de startblokken met mogelijkheden voor Theo Molenaar, Jordi Metz en Bente Bonthuis, maar zij schoten allemaal naast.  De beste kans in het eerste kwartier na de pauze was wel voor Rykholt Smink, die de bal voor het intikken had maar net tekort kwam.

Hoewel Geel Wit na de rust de aanvallende ploeg was viel het doelpunt aan de andere kant. Met een lange bal werd Rykholt Smink bereikt en hij scoorde zijn tweede treffer.

Meteen daarna kreeg Geel Wit de kans op de aansluitingstreffer. Jordi Metz werd op de rand van de zestien mieter gevloerd. Hij ging zelf klaar staan voor de elf meter, maar de keeper koos de goede hoek.

In het laatste kwartier gebeurde weinig schokkends meer. Een schot van Theo Molenaar ging voorlangs en aan de andere kant kon Smink een indrukwekkende actie net niet met een doelpunt belonen. Eindstand 0-3.