Treinen Arriva rijden grotendeels wel

Geplaatst op: 09 maart 2023 - Categorie: Alles & Algemeen

HEERENVEEN - Op vrijdag 10 maart rijden treinen grotendeels wel, bussen van Arriva rijden beperkt door staking. De vakbonden hebben voor deze hele week stakingen aangekondigd in het openbaar vervoer. Voor vandaag heeft dit voor (bijna) alle bussen van Arriva gevolgen voor de dienstregeling. De meeste treinen van Arriva rijden wel. De bussen op Ameland rijden wel.

De inzet van de bussen en treinen is afhankelijk van de vakbond waar een medewerker lid van is, de cao waaronder de medewerker valt én de stakingsbereidheid die op de dag zelf pas duidelijk wordt.

Trein
De treinen van Arriva in Friesland en Groningen, op de Vechtdallijnen én in de Achterhoek Rivierenland rijden vandaag wel. Dit geldt ook voor de snelbus van Groningen naar Leer.
De treinen van Arriva in Limburg rijden niet. Het bleek niet haalbaar om met het aantal werkwilligen een passende dienstregeling te rijden. De snelbus tussen Maastricht en Heerlen rijdt wel.

Bus
De bussen in Achterhoek-Rivierenland (excl. Tiel) en de buurtbussen in alle regio’s rijden wel. 
Busreizigers in alle andere regio’s moeten de hele dag rekening houden met rituitval van de bussen in meer of mindere mate. De actuele stand van zaken is terug te vinden in de reisplanners, deze worden continue bijgewerkt. 

Vooruitblik
De nachttrein van Maastricht naar Schiphol rijdt vrijdagnacht 10 maart wel. De nachttrein vanuit Groningen naar Schiphol rijdt niet door geplande werkzaamheden van ProRail.

Voor volgende week hebben de bonden vooralsnog dinsdag 14 maart als stakingsdag aangewezen. Ook dan kan er sprake zijn van rituitval.

Arriva adviseert reizigers kort voor vertrek de reisplanner te checken
Hierin staat de laatste stand van zaken over mogelijk vervallen ritten. Meer informatie over de (aangekondigde) staking staat op de website www.arriva.nl/staking.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?