Turnsters Ameland doen het goed

BURGUM – Afgelopen zaterdag was het de beurt aan turnsters Juliëtte Tuil en Catharina Bakema op het niveau D3 om zich mogelijk te plaatsen voor het Fries Kampioenschap.

Een verslag van Martine Kienstra: "Omdat D3 opzich al een hoog niveau is, wordt er veel van de meisjes gevraagd. De oefeningen bestaan uit heel veel pasjes, dansante, lenigheid en krachtonderdelen op de 4 onderdelen. Dit vergt heel veel trainingsuren en nauwkeurigheid. Wanneer een pasje of onderdeel iets anders wordt uitgevoerd dan is voorgeschreven, dan wordt dit radicaal afgestraft. Juliëtte had hiervan het meeste last. Ondanks strakke en beheerste oefeningen dacht de jury hier anders over. Ook een weigering op sprong, omdat Juliette schrok van de microfoon die onnodig werd gebruikt terwijl ze wilde aanlopen, werden 4,5 punten niet meegerekend. Uiteindelijk werd Juliette 18e in een sterk bezet deelnemersveld.

Catharina had minder last van de omgeving. Tijdens de trainingen werkt Catharina altijd heel netjes en strak. Juist op zo'n wedstrijddag is het de kunst om je zenuwen in bedwang te houden. En dat deed ze, vooral op balk. De andere oefeningen werden naar tevredenheid uitgevoerd, wat resulteerde in een welverdiende 13e plaats.

Op 9 april is de tweede plaatsingswedstrijd, de komende weken zal er nog hard worden getraind voor misschien wel een hogere klassering."

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *