Tientallen dode zeekoeten op strand

NES – Op het Suudwest en op het Noordzeestrand wordt melding gemaakt van tientallen dode of half dode zeekoeten. Ook op Terschelling en Vlieland liggen de dode of bibberende vogels aan de waterkant.

Normaal gesproken verblijven zeekoeten op zee en zie je ze niet op de eilanden. Wat ze mankeren is niet duidelijk. Er wordt onderzoek naar gedaan. Tientallen zieke dieren worden opgevangen in vogelopvangcentra zoals de Fugelhelling in Ureterp en de Vogelopvang op Terschelling.

Onderzoeksinstituut NIOZ gaat onderzoeken wat er mis is met de vogels en waarom ze massaal aanspoelen. De vogels die levend in de opvang terechtkomen zitten veelal onder hun gewicht. Ze horen een kilo zwaar te zijn maar zijn 600 tot 700 gram. Of ze slachtoffer zijn geworden van synthetische paraffine wordt nog uitgezocht. De Fugelhelling uitte dat vermoeden.

⇒ lees hier het bericht op Omrop Fyslân

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *