Tiende Nieuwjaardsuik Ameland topless

HOLLUM – Ameland vierde haar tiende Nieuwjaarsduik met een topless duikster. Een record aantal Nieuwjaarsduikers maakte een frisse duik in het Noordzeewater bij het badstrand van Hollum. Om 11.00 uur vanmorgen plonsde een groep van 292 blote mensen, op een niemandalletje of een verkleedpak na, in het koude water. Eén dame was zo dapper om het bovenstukje van haar bikini in de tas te laten en met ontblote borsten de duik te maken. Wellicht is hier een nieuwe trend geboren en doen volgend jaar alle vrouwen topless mee.

In de Noordzee stonden mannen klaar om bij te staan in geval van nood. Deze reddingsbrigade hoefde niet in actie te komen. Het water was warm voor de tijd van het jaar: een graad of 8,5.

Ameland Actief organiseerde haar eerste Nieuwjaarsduik in 2005. Sindsdien is het een niet weg te denken evenement op de evenementenkalender van Ameland.

>>> Lees hier over de Nieuwjaarsduik op Ameland

De video hieronder is gemaakt door André Ruygh

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *