Thuis heb ik nog een ansichtkaart: dôbbe en strandgezicht

APPINGEDAM – Thuis heb ik nog een ansichtkaart, waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven. Een kroeg, een juffrouw op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is waar ik geboren ben, zong Wim Zonneveld. Amelandliefhebbers en een verzamelaars van ansichtkaarten en foto’s van oud-Ameland putten uit hun collectie of laten zien wat ze zijn tegengekomen. Deze en andere kaarten van het wad zijn te zienop Waddenpost.

Lenze L. Bouwers ontdekte een paar mooie kaarten van Amwland. Hij schrijft:

Voor de liefhebbers: woensdagavond 5 augustus, is er bij de digitale Catawiki-veiling weer een kaveltje Ameland. Ik geef er 6 door om een indruk te krijgen. Dit vind ik de mooiste, maar ja een ander heeft een andere smaak. Gewoon kijken. De hele serie is op te roepen. Zaterdagmiddag, 1 augustus, was het hoogste bod 15 euro.

⇒ kijk ook op de Ôslach: oude prentbriefkaarten te koop of zet je eigen oude ansichtkaarten daar in een rubriekadvertentie. Adverteren in Vraag & Aanbod Ameland is voor particulieren zonder kosten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *