Thuis heb ik nog een ansichtkaart …

APPINGEDAM – Thuis heb ik nog een ansichtkaart, zegt Jan Blaak uit Appingedam, waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven. Een kroeg, een juffrouw op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is waar ik geboren ben, zong Wim Zonneveld. Blaak is niet op Ameland geboren, maar hij is Amelandliefhebber en een verzamelaar van ansichtkaarten en foto’s van oud-Ameland. Hij put uit zijn collectie.

Foto 93. Blaak vond in zijn collectie een foto met een meneer met karretje. De prentbriefkaarten- en fotoverzamelaar uit Appingedam weet niet wie hier gefotografeerd is en waar de foto is genomen. Wie het wel weet kan een reactie sturen naar info@persbureau-ameland.nl

P. de Jong schrijft: Het huis behoort bij de centrale te Nes (waar nu de brandweerkazerne is), als het goed is woont fam. S.Westra er nog. De fotograaf stond met de rug naar het westbos te Nes. De bomen op achtergrond is de Katteplas.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *