Thomas Dekker fietst op Ameland

NES – Wielrenner Thomas Dekker start aanstaande zaterdag op Ameland tijdens de Strandrace, onderdeel van de Lotto KNWU Strandrace Competitie. Profwielrenner Dekker deed twee weken geleden nog een aanval op het werelduurrecord in Mexico. Hij kwam daar een fractie te kort om het werelduurrecord op zijn naam te zetten.

De wielrenner heeft zich aangesloten bij het Koga Mountainbiketeam onder leiding van Martin Schuttert en zal de strijd aangaan met de nationale strandracetop om de felbegeerde titel op Ameland.

Op 7 en 8 maart 2015 vindt voor de zesde maal MTB-Ameland plaats, een weekend vol activiteiten en avontuur voor mountainbikers. Het Waddeneiland is op zaterdag het decor voor de Dare 2b proloog, een individuele tijdrit van 6 km door de Hollumer duinen en daarna voor de Strandrace Ameland. Voor de deelnemers die op beide onderdelen starten wordt er een speciaal combiklassement opgesteld; de ultieme uitdaging op 7 maart. Op zondag start in alle vroegte de toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn 15, 30, 60 of 90 kilometer.

⇒ lees hier over Ameland en de Sport

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *