Thijs is Tikkertje Kampioen

Hollum – Thijs de Boer is de eerste Tikkertje Kampioen van Ameland. Het kampioenschap werd op woensdag 27 november georganiseerd in sporthal De Slinger in Hollum door de buurtsportcoaches van Ameland. Het was het eerste officiële Tikkertjekampioenschap op het eiland en meteen een geslaagd evenement.

Vooraf hadden 33 kinderen zich aangemeld. Ze wilden allemaal wel de beste tikker van Ameland worden.

De voorrondes werden gehouden in 8 poules van ieder 4 teams, waarna er nog 16 jongens en meisjes overbleven.

Het spel is zoals we dat van de straat kennen, maar dan met een paar extra regels. Eén loper staat tegenover één tikker. Die loper moet 25 seconden uit handen van de tikker zien te blijven. Daarna worden de rollen omgedraaid. Zodra de loper is getikt stopt de tijd en de tijd op de klok geeft het aantal punten aan.

De tikkers met de meeste punten spelen daarna de achtste- kwart- en halve finale, tot er twee over zijn voor de finale.

Op Ameland waren dat Thijs de Boer en Remon de Groot, beiden uit Hollum. Thijs won en hij mag zich Amelander Tikkerkampioen 2019 noemen.

Remon de Groot werd tweede en Nyna Metz uit Nes derde.

Deze drie tikkers mogen Ameland vertegenwoordigen op het Fries Kampioenschap Tikkertje in Drachten, dat op 18 december wordt gespeeld.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *