Thema-avond Succes rondom de wegatletiek

NES – Ameland Adventure Run als voorbeeld van een geslaagd atletiekevenement

Zaterdag 13 december wordt op Ameland voor 11e keer de Adventure Run georganiseerd. Nu al kan worden gesteld dat het loopevenement enorm populair is bij atleten, atletiekverenigingen, loopgroepen en hun aanhang. Alleen het feit al dat alle 4000 startplaatsen reeds in oktober waren volgeboekt, geeft aan hoe succesvol de Adventure Run is. Naast een prachtig loopevenement door de natuurlijke omgeving van het Waddeneiland wil de organisatie Sportpromotie Ameland belangstellenden ook een kijkje laten nemen achter de schermen van een wegatletiekevenement. De organiserende stichting nodigt daarom atleten, sponsors, vrijwilligers en andere belangstellenden uit voor een sportieve bijeenkomst op vrijdagavond 12 december 2014. De titel van de avond luidt:

‘Succes rondom de wegatletiek!

De bijeenkomst wordt gehouden in het mooie monumentale kerkje Vermaning aan het Vermaningspad 1 in Nes. Aanvang 20.00 uur. Op het programma staan een presentatie van het Mutch More Running Team (Eindhoven) die met een tiental atleten zal deelnemen aan de Adventure Run. Atleet Harm Sengers (onlangs winnaar van het brons op het WK 50 km in Quatar) vertelt over zijn Running Team. Aan de orde komen hoe atleten ondanks een volle baan zich voorbereiden op atletiekevenementen. Doelen stellen en plannen maken en uitdagingen aangaan gekoppeld aan motivatie en doorzettingsvermogen komen aan de orde.

De tweede spreker is Dick van der Weide, wedstrijdleider Atletiekunie. Hij gaat aan de hand van zijn ervaringen bij diverse grote atletiekwedstrijden in op het thema: ’Wat bepaalt het succes van een wegatletiekevenement. Als voorbeelden gebruikt hij ondermeer de Dam tot Damloop, de Texel Halve Marathon en de Adventure Run. Daarnaast geeft hij een kijkje achter de schermen van de veranderende rol van de wedstrijdleiding en de wedstrijdorganisatie.

⇒ Ben je nog op zoek naar een kaart of kun je niet meedoen en wil je jouw kaart graag overdoen aan iemand anders? Kijk dan hier hoe dat kan.

lees hier over de Ameland Adventure Run en de winnaars tot nu toe

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *