RSS
Zoeken

Theaterstuk op Ameland: Pas op dat je geen woord zegt!

Geplaatst op: 02 juli 2017 - Categorie: Kunst & Cultuur

Pas op dat je geen woor zegt!

HOLLUM - NoortOost Producties heeft een derde stuk in productie, die eind juni/ begin juli in Herberg De Zwaan wordt opgevoerd. Een jaar gelden werd het eerste stuk 'Wereldleiers' gespeeld, in november 2016 stonden de spelers met een tweede stuk op de planken, dat 'Serenade' heette. Het derde stuk, dat de première beleeft op 30 juni, heet 'Pas op dat je geen woord zegt!' van Dimitri Frenkel Frank.

'Pas op dat je geen woord zegt!' is een tragikomedie.

  • 30 juni 20.00 uur
  • 1 juli 20.00 uur
  • 2 juli 14.15 uur
  • Entree € 7,50
  • Herberg De Zwaan in Hollum
  • Kaarten reserveren via e-mail Dimphy_Peter@hotmail.com
  • Kaarten bestellen telefonisch 06 24 630 318 of aan de deur

Dimitri Frenkel Frank was een Nederlandse toneelacteur, recensent, filmregisseur, toneel-, scenario- en romanschrijver. Hij kreeg landelijke bekendheid door zijn bijdrage aan het satirische VARA-tv-programma 'Zo is het toevallig ook nog eens een keer'. Tussen 1967 en 1972 was hij eindredacteur van een nieuw satirisch VARA-programma: 'Hadimassa'. Samen met Robert Long schreef hij 'Scherts, satire, songs & ander snoepgoed', een luchtige combinatie van liedjes en cabaretachtige sketches, en trad ook in deze show op.

Frenkel Frank maakte een aantal films voor televisie en debuteerde in de jaren tachtig als regisseur van speelfilms. Films als 'De boezemvriend' en 'Hoge hakken, echte liefde' hadden nog een ironische en zelfs vaak kluchtige stijl. Anders is het met de film 'De ijssalon' uit 1985. Deze film gaat over een joodse eigenaar van een ijssalon tijdens de Duitse bezetting. Romans van zijn hand zijn 'Hoge hakken, echte liefde' en 'Een vrouw uit de provincie'. Zijn laatste stuk was de musical 'Tsjechov', waarvoor hij de teksten schreef en Robert Long de muziek maakte. De première van dat project maakte hij niet meer mee. Demitri Frenkel Frank overleed in 1988.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?