Terug naar de toren

STEENBERGEN – Thijs Visser (59), jongste zoon van Thijs Arend Visser van het beroemde Ameland boek ‘Onder het Torenlicht,’ debuteert met ‘Terug naar de toren.’
Het boek van Thijs Visser is een literaire thriller. De titel van het boek is een eerbetoon aan het boek van zijn vader dat in 1946 uitkwam.

Het boek vertelt het verhaal van twee families.
Folkert de Vries gaat op zoek naar zijn jeugdherinneringen op Ameland, het Waddeneiland waar hij vroeger zijn schoolvakanties doorbracht bij zijn grootmoeder. Hij ontmoet Jacob de Vries, een ver familielid. Hun families hebben dezelfde traumatische ervaring, het verlies van een zusje. Dat heeft het gezinsleven van vooral Jacob volledig verwoest. Het lichaam van zijn jongere zusje Sietske is nooit gevonden. Aangenomen wordt dat zij is verdronken. Folkert raakt bevriend met Jacob en trekt zich zijn lot aan. Hij wordt bovendien verliefd op Ira, de vrouw van de hotelier. Zij blijken oud-schoolgenoten te zijn en beiden ongelukkig in hun huwelijk. De vermeende waarheid over de dood van Sietske wordt steeds twijfelachtiger, waarbij de overspelige dominee een belangrijke rol speelt. Bovendien wordt Folkert tegengewerkt, maar door wie? In een hoog tempo neemt Thijs Visser u mee naar de spannende ontknoping.

>>> lees hier meer over Ameland boeken

ISBN : 978-90-815330-1-0
Prijs: € 19.90

© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *