Terschellinger boerentrots

VEENKLOOSTER – De Terschellinger fotograaf Anne Zorgdrager maakte – in het kader van een promotiecampagne voor de agrarische sector – een serie portretten van alle boeren van het eiland. De prachtige portrettenreeks – aangevuld met bedrijfs- en landschapsfoto’s van Terschelling – is deze zomer te zien in de toepasselijke omgeving van het landbouwmuseum De Brink in Veenklooster.

Terschelling is van oudsher een eiland van boeren en zeelui. Nu zijn er nog ‘slechts’ een twintigtal agrarische bedrijven, die voor het behoud van het landschap evenwel van groot belang zijn. De Terschellinger boeren zijn trots op hun taak en rol in de eilander samenleving. En op de unieke polder waarin zij werken. Die boerentrots heeft fotograaf Zorgdrager met betrokkenheid en liefde in beeld gebracht.
De expositie ‘BOEREN IN BEELD – Portret van agrarisch Terschelling’ is te bezichtigen tot eind september in een bijgebouw van het landbouwmuseum De Brink. Het museum is iedere middag geopend, behalve op zondag en maandag.

>>>bezoek hier de boeren op Terschelling

>>>lees hier de brochure Boeren in beeld

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *