Tentoonstelling – Harrie Gerritz

Harrie GerritzHOLLUM – In het komende seizoen toont galerie Dit Eiland nieuw werk van Harrie Gerritz (Wychen 1940). Parallel aan zijn grote overzichtstentoonstelling in museum Het Valkhof te Nijmegen, exposeren wij een unieke selectie uit zijn schilderijen, grafiek en objecten op Ameland.

Vanaf het midden van de jaren zestig legt Gerritz zich toe op het verbeelden van zijn geboortestreek: het land van Maas en Waal. Het uitgangspunt in zijn werk is persoonlijk en figuratief. In de loop der jaren heeft hij een kenmerkende sterk gestileerde beeldtaal ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op de innerlijke beleving van zijn favoriete droomplekken.

Daarnaast tonen we een groep werken van Piet Warffemius (Den Haag 1956), een selectie uit de expositie Ik ben een boom. De presentatie wordt gecompleteerd door een nieuwe serie metalprints van JCJ van der Heijden (Den Bosch 1928). Als toonaangevende Nederlandse kunstenaar wordt hij deze zomer in museum BoijmansVan Beuningen Rotterdam geëerd met een overzichtstentoonstelling.

Alle geëxposeerde werken en tevens een selectie boeken en catalogi zijn in de galerie te koop. De expositie is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 11.30 – 15.30 uur of op afspraak. Op de site van Dit Eiland is een impressie van het geëxposeerde werk ook online te zien: www.diteiland.nl/gallery

Het nieuwe boek Harrie Gerritz – Mental Landscape is in de galerie verkrijgbaar.

Galerie Dit Eiland

Burenlaan 1 (ingang via Kerkepad)

9161 AJ Hollum-Ameland

0519-554405

>>> kijk hier voor meer tentoonstellingen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *