Teleurstellend gelijkspel Geel Wit tegen Zevenhuizen

Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen Zevenhuizen met een teleurstellende puntendeling afgesloten. In de Groninger plaats werd het 1-1.

De Amelanders kenden een overrompelend begin. Al in de derde minuut werd Robin Metz binnen de zestien onderuit gehaald, waarna Ross Baars vanaf elf beheerst binnen schoot: 0-1.

Wie had gedacht dat Geel Wit zou doordrukken kwam bedrogen uit. Weliswaar waren de bezoekers wel beter dan de hekkensluiter van de vierde klasse B van het zondagvoetbal, maar tot kansen kwamen ze nauwelijks. Het was een pittig confrontatie en met name Zevenhuizen schuwde het duel niet. Christian Smid, voor het eerst na anderhalf jaar terug in de basis na een blessure, had mogelijk een strafschop verdiend, maar daar wilde scheidsrechter Van Houten niet aan.

Zevenhuizen hield derhalve de achterstand beperkt tot één doelpunt en besefte dat er in het tweede speldeel meer te halen viel. Met opportunistisch voetbal werd het doel van Geel Wit bestookt, de bezoekers kwamen er niet meer aan te pas. Geel Wit had pech toen de grensrechter te vroeg vlagde voor buitenspel, zodat de speler die in kansrijke positie niet buitenspel stond, niet door mocht gaan. Zevenhuizen toonde meer inzet en dat werd acht minuten voor het einde beloond met een doelpunt, binnengekopt uit een hoekschop.

Fotobijschrift: Ross Baars wordt, onder toezicht van teamgenoot Sander Graafsma, onderuit gehaald door een speler van Zevenhuizen.

Foto en tekst (C): Koos Molenaar