Teleurstellend gelijkspel Geel Wit tegen Oosterlittens

OOSTERLTTENS – Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen Oosterlittens met 3-3 gelijk gespeeld. Dat was een teleurstellend resultaat tegen een club die vrijwel zeker gedoemd is tot het spelen van nacompetitie. Voor Geel Wit lag er ook een nacompetitie in het verschiet, maar dan met promotie als inzet. Daarvoor had het met ruime cijfers moeten winnen, maar door de puntendeling kan Geel Wit dat toetje vergeten.

De wedstrijd begon hoopvol voor de Amelanders, die voor de tweede keer in de clubhistorie een doordeweekse uitwedstrijd speelden. Na zes minuten scoorde Sander Graafsma uit een voorzet van Bente Bonthuis, maar scheidsrechter H. van Schepen keurde het doelpunt af wegens leunen. Daarna waren er kansjes voor Tim Ytsma en Bente Bonthuis, die over en naast schoten. Na een kwartier spelen was het alsnog raak. Uit een corner van Bente Bonthuis kopte Djerry Spoelstra raak: 0-1.

Oosterlittens was echter niet van plan de handdoek meteen in de ring te gooien. Het voerde de druk op en met name Rykhelt Smink en Gerrit Renze Stremler kregen enkele goede kansen.

Na 36 minuten ontworstelde Geel Wit zich aan de druk en uit het niets schoot Jordi Metz de 0-2 binnen.

De beide doelpuntenmakers keerden vanwege lichte blessures na de rust niet terug. Pieter Kiewiet en Tim Barf waren hun vervangers. Geel Wit begon slecht aan de tweede helft en liet Oosterlittens terug komen. Het eerste doelpunt van Anne-Jent Visser werd al dan niet in buitenspelpositie gescoord en de tweede was een afstander van grote klasse van Sjoerd-Pieter Jouwsma. Het herstel kwam al gauw met een eveneens fraai schot van afstand van Sander Graafsma: 2-3.

Geel Wit was echter niet bij machte verder afstand te nemen en kreeg op het einde de deksel op de neus. Eerst zag Oosterlittens een buitenspeldoelpunt afgekeurd, daarna moest Reinier Smit met de vingertoppen redding brengen. En nadat Tim Ytsma vlak voor tijd naast kopte was het aan de andere kant wel raak: 3-3. Een verdiend gelijkspel voor Oosterlittens tegen Geel Wit, dat definitief veilig is maar ook de, zij het kleine, kans op nacompetitie in rook op zag gaan.

Met de boot van Veltman werd de thuisreis aanvaard en om elf uur zetten de mannen na een avondje uit weer voet op Amelander bodem.