Tekens van Leven

HOLLUM – Murkje IJnsen- Woudwijk (1943) heeft tot 26 oktober 2009 een expositie in het cultuurhistorisch museum Sorgdrager in Hollum en in het landbouw-en juttersmuseum Swartwoude in Buren. In het Sorgdragermuseum hangt ‘Tekens van Leven’, schilderijen en werk in gemengde technieken geïnspireerd op huismerken. Swartwoude laat IJnsen’s ‘rariteitenkabinet’ zien, kijkkastjes van strandvondsten en allerhande verzamelde voorwerpen en beschilderde objecten van takken en verweerd hout.

Kunstenares Murkje Ynsen –Woudwijk uit Stiens heeft een vakantiehuisje op Ameland. Ze vertoeft er regelmatig. Het wisselende waddenlandschap en het bijzondere licht zijn voor haar een grote inspiratiebron. Ook kleding en gebruiksvoorwerpen van andere culturen inspireren haar door hun eenvoud en natuurlijke kunstzinnigheid. De wandelingen die ze maakte langs het strand en de vondsten die ze daar deed hebben tot diverse schilderijen, objecten en werken in gemengde technieken geleid.

>>>meer tentoonstellingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *