Team Droom GROOT van LRV Wetterwille wint 38e elfstedenroeimarathon

“Door de straffe noordoosten wind was het bikkelen geblazen”

Droom GROOT, een team van jongvolwassenen van de Leeuwarder Roeivereniging Wetterwille heeft de 38e elfstedenroeimarathon gewonnen. In een tijd van 18:02 uur bereikte de ploeg zaterdagmiddag als eerste de eindstreep in Leeuwarden.

De stevige noordoosten wind op zaterdag zorgde voor een flinke uitdaging om snelle tijd neer te zetten. Het was in 1996 voor het laatst dat Wetterwille er met de winst vandoor ging. Dit na een spannende nek aan nek race op het 207 km lange traject met het Duitse team Cool Runnings 2024 die met een zesmansformatie als tweede eindigde in een tijd van 18:09. Waarmee ze ruimschoots winnaar werden in de Buiten 6 categorie. Een bijzonder knappe prestatie.

Er deden dit jaar 88 ploegen mee (926 roeiers). Waaronder 18 buitenlandse en 12 studententeams. Ook legden 6 teams het traject afwisselend roeiend en fietsend af; een record aantal ploegen die in het “eco”- veld met elkaar de strijd aan gingen.

Leek de weersvoorspelling eerder voor mist in de nacht te zorgen, achteraf bleek vooral de noordoostenwind de tocht zwaar te maken. De omstandigheden waren dus niet ideaal voor het breken van records. Uiteindelijk wisten dan ook 82 van de 88 gestarte ploegen binnen de gestelde tijd (24 uur) te finishen. Drie teams moesten de strijd voortijdig staken. Er deden drie teams mee met drie roeiers en acht met zes roeiers.

Geslaagd

Bram Streefland, wedstrijdleider van de elfstedenroeimarathon, kijkt terug op een geslaagd evenement: “Het mooie weer was daar natuurlijk ook debet aan. Maar opnieuw was het een erg sportief evenement met fraaie prestaties.”

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 694

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *