Tales from my grandmother’s lips

HOLLUM –  Het mooie weer, het strand, de zonsondergang, het koude terras, de warme gelagkamer, de regen en wind, de paddenstoelen en het kabouterdörp, Ameland is een en al schateiland. Expeditie Ameland, a storytelling adventure voegde daar deze week vijf schatten aan toe. Drie van de vijf schatten zijn gevonden. Er lag een in de vuurtoren, een in de Heerskamer van De Zwaan, een in de oksel van de kastanje voor Zilt en De Hoge Stoep, eentje lag achter het slot van Cammingha in de oude bakkerij Bij Risje en de vijfde lag in Museum Swartwoude in Buren. De vinders mogen de schat houden en ze wonnen twee vrijkaartjes voor de voorstelling van zaterdagavond in De Plaats. De twee niet gevonden schatten worden verloot onder de deelnemers aan Expeditie Ameland in Sier aan Zee. Zij volgden workshops met als thema Treasures of the Tradition.

Tales from my grandmother’s lips

Shonaleigh Cumbers vertelt op 15 oktober Tales from my grandmother's lips' in De Plaats in Hollum. Deze avond is voor iedereen die van een goed verhaal houdt.

De Engelse Shonaleigh met Nederlandse wortels steekt dit jaar voor de derde keer Het Kanaal en de Waddenzee over om een paar van de meer dan vierduizend verhalen die ze van haar grootmoeder geleerd heeft te delen. Welke ze vertelt is telkens weer een verrassing, maar altijd kun je ervan op aan dat het de juiste verhalen op de juiste plaats zijn. Dat is de kracht van haar traditie. Shonaleigh vertelt in het Engels.

Avondvoorstelling Tales from my grandmother’s lips door Shonaleigh Cumbers

  • 15 oktober in De Plaats in Hollum
  • 20:00 uur
  • entree € 10,—
  • De website is www.expeditie-ameland.nl

Expeditie Ameland, a storytelling adventure 

Expeditie Ameland, a storytelling adventure is in november 2021 gestart in Sier aan Zee met een succesvol verhalenfestival. Het is een uitvloeisel van wat in 2018, in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad van Europa was en Ameland Eiland van Hidde Kat, is begonnen. Om de twee jaar is Ameland het decor van dit festival, waar workshops worden gegeven en verhalen worden verteld. Editie 2022, Treasures of the Tradition, is een extra evenement, dat wat kleiner van opzet is. In 2023 organiseert Expeditie Ameland, a storytelling adventure weer een groot meerdaags evenement, in samenwerking met meerdere partners, onder de titel Living with the Elements.

Expeditie Ameland, a storytelling adventure wordt georganiseerd door Stichting Verhalenderwijs, Sier aan Zee en vertelgroep Ameland Vertel!

lees hier meer over de bijzondere verteltraditie van de Drut'syla

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *