Subsidie voor Stout Konijn op Vlieland

VLIELAND – Stichting Great Wide Open Vlieland creëert een speelplek rondom het verhaal van Stout Konijn, een bekend onderdeel voor de jeugdige bezoekers van het festival Into the Great Wide Open. Hiervoor krijgt de stichting € 27.500 uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns (IMF). Het project kost € 70.373. Het is één van de 15 projecten op de Friese Waddeneilanden die IMF-subsidie krijgt. Die projecten zorgen samen voor een investering van ruim € 664.450 in de leefbaarheid van de eilanden.

Als onderdeel van het 10-jarig jubileum van festival Into the Great Wide Open (ITGWO) ontstond het idee om een blijvende speelplek op Vlieland te ontwikkelen als dank van het festival aan het eiland voor de jarenlange gastvrijheid. Stout Konijn is onderdeel van het kinderprogramma van ITGWO en elke keer weer een succes: een stout knuffelkonijn dat je maar af en toe ziet, maar waarvan je wel de keutels overal tegenkomt, terwijl Stout Konijn helemaal niet mag keutelen op Vlieland!

Om te bedenken hoe de speelplek eruit zou moeten zien, is met veel partijen overlegd. Om te beginnen met de kinderen van De Jutter en de kinderen die bij de festivals waren. Andere belanghebbenden en partners zoals Staatsbosbeheer, Camping Stortemelk, Bredeschool de Jutter, de speeltuinvereniging KDSO en ITGWO hebben ook hun steentje bijgedragen. De ontwikkeling van ontwerp tot bouw is te volgen op www.stoutkonijn.nl

De stichting hoopt in het voorjaar van 2019 te beginnen met de bouw, zodat het Hol van Stout Konijn feestelijk kan worden geopend tijdens het voorjaarfestival Here Comes The Summer in mei 2019.

Iepen Mienskipsfûns

In 2019 kan er opnieuw subsidie uit het IMF worden aangevraagd. Ook dan is weer de voorwaarde dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Kijk voor de nieuwe openstellingsperiodes en meer informatie op www.streekwurk.frl/imf.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *