Subsidie voor kleine initiatieven op Waddeneilanden

LEEUWARDEN – Inwoners van de Waddeneilanden die een goed idee hebben om elkaar tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken, kunnen hiervoor subsidie krijgen. Per initiatief is 500 euro beschikbaar. Het geld komt uit het Iepen Mienskipsfûns.

Alhoewel de coronamaatregelen geleidelijk worden versoepeld, merken nog veel mensen de gevolgen van coronatijd, zoals eenzaamheid. Op Ameland is het project ‘Zomaar op de stoep’ gestart. Vrijwilligers brengen een attentie naar ouderen, bieden een luisterend oor of verwijzen door naar welzijnsorganisaties. En op Terschelling worden soosleden en ouderen in Oosterend dankzij de subsidie verrast met een maaltijd, die bezorgd wordt door een plaatselijk restaurant.

Dien uw aanvraag in

Op de Wadden is ruimte om meer kleine initiatieven te steunen. Inwoners kunnen hun idee tot 1 december 2020 indienen. Op de website fryslan.frl/imf is meer informatie te vinden.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *