Strenge vorst

WAGENINGEN – Het is koud geweest afgelopen nacht. In Leeuwarden heeft het zelfs ruim 10 graden gevroren, dat heet in de meteorologie strenge vorst. Het is de eerste keer deze winter dat het zo hard vriest. Ook komende nacht is koud. Dinsdag volgt enige sneeuw.

Het kon de afgelopen nacht zo ver afkoelen, omdat we ons niet alleen in een van origine koude luchtsoort bevinden, maar ook omdat het niet al te hard waaide. De -10,2 in Leeuwarden was wel de grootste uitschieter. Maar ook in de rest van het land heeft het flink gevroren, veelal tussen 5 en 8 graden, in het oosten van Gelderland nog wat harder, met -9 als minimumtemperatuur.

Ook komende nacht vriest het fors, met veelal 4 tot 8 graden vorst. Lokaal gaat het opnieuw richting de -10. Morgen overdag kan in het noorden mogelijk een beetje regen of ijzel vallen. In de nacht van maandag op dinsdag is er meer bewolking. Ook stroomt er wat minder koude lucht binnen. De vorst wordt daardoor getemperd. Dinsdag volgt vanuit het westen in vrijwel heel het land sneeuw en natte sneeuw.

Bron: MeteoGroup

⇒ Lees hier meer over de winter

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *