Strandval met schuim

HOLLUM – Op het Suudwest is weer een strandval te zien, een plotseling in zee glijden van een stuk strand. Gemeente Ameland heeft een lint om het gebied gespannen om betreden zoveel mogelijk tegen te gaan. "Kom niet te dicht bij de rand", adviseert de gemeente, want er is altijd kans op een nieuwe strandval.

Strandval komt op het Suudwest de laatste jaren jaaarlijks voor, soms een paar keer per jaar en soms is er zelfs een dubbele strandval te zien. YuoTube kanaal Ameland Vandaag houdt de strandvallen in de gaten en maakt er telkens een filmpje van. Bekijk ze op het kanaal. Aboneren op Ameland Vandaag is gratis: abonneer en mis geen filmpje meer.

lees hier meer over het fenomeen strandval

Heb je het bericht met plezier gelezen en het filmpje met interesse bekeken? Je kunt het waarderen met een kleine donatie in de vorm van een kopje koffie. Klik daarvoor op deze link.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *