Strandjutter geeft djembees cadeau

NES – Heleen van Meurs van De Strandjutter in Nes is enthousiast over deze woensdag. Ze had vorig jaar een grote zending djembees op de kop kunnen tikken en bedacht dat Amelander kinderen daar vast blij mee zouden zijn. Ze schreef scholen, kinderopvang en peuterclubs aan en pakte 12 grote boodschappentassen vol met een stuk of elf Afrikaanse vaastrommels. Er zaten kleine en grote djembees in, van 10 tot 60 centimeter hoog.

De aangeschrevenen reageerden zonder uitzondering enthousiast op haar actie. Woensdag 6 mei konden de trommels worden opgehaald.

Heleen van Meurs van De Strandjutter wil met haar actie vieren dat de kinderen over een kleine week weer naar school mogen en dat het leven misschien weer een beetje een normaal verloop gaat krijgen. Ze wilde de kinderen verrassen en dat is gelukt. “Het was een top succes!!” roept Van Meurs vrolijk. “Iedereen ging met een tas vol naar huis.” Ameland kan heel wat trommelsessies tegemoet zien.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *