Strandhuisjes Ameland staan al

HOLLUM – Tien strandhuisjes staan al op het strand van Ameland. De omstreden huisjes, die men kan huren om overdag te verpozen en waarin overnacht kan worden, staan bij het badstrand van Hollum, ook al is de discussie over de huisjes nog lang niet uitgewoed. Gemeente Ameland organiseerde avonden om over de strandplannen van gedachten te wisselen. De een is “mordicus tegen” en de ander vindt het een kans om het strand levendig te maken. “Leuk toch?,” tegenover “Dan is het strand nooit meer van ons!”

Of de echte houten huisjes er komen is dus nog de vraag. In strandpaviljoen The Sunset in Hollum hangen sinds de Paasdagen drie enorme doeken waarop tien strandhuisjes staan afgebeeld. Bea van Twillert uit Ballum schilderde er van februari tot aan Pasen honderd uur aan en nu siert het drieluik de achterwand in de nieuwe ‘Duinzaal’ van The Sunset. Het schilderwerk is demontabel; bij bijzondere gelegenheden kunnen de strandhuisjes verplaatst worden.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *