Strand Ameland heeft viersterren strand

BALLUM – Het strand van Ameland is het schoonste strand van Friesland. Landelijk gezien staat Ameland op de veertiende plaats. Het strand kreeg het ongelooflijk hoge cijfer van 9,8. Het heeft daarmee vier sterren gekregen. De bekendmaking was gisteren op het strand van Zandvoort. De stranden van Nederland scoren gemiddeld hoog, een 9,5.

Strand Domburg is het schoonste strand van Nederland. In Zeeland spendeert de gemeente een hoog budget om hoog te eindigen in deze verkiezing, vertelt ambtenaar strandzaken Lars Brouwer. Zonder die enorme uitgave eindigt Ameland toch heel mooi en met een prachtig cijfer. Er worden regelmatig strandschoonmaakacties gehouden en de vuilnisbakken worden regelmatig geleegd. Het afval dat wordt opgezocht door de milieujutters komt voornamelijk uit zee en wordt niet achtergelaten door de strandbezoekers. Die zijn over het algemeen proper en nemen hun troepjes mee of gooien het in de afvalbak.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *