Strafschop beslissend in duel Geel Wit – Sint Anna

BUREN – Een penalty diep in blessuretijd van de eerste helft was het breekpunt van de wedstrijd Geel Wit – Sint Annaparochie. Tot dan had te koploper van de derde klasse A weinig potten kunnen breken op Ameland. De strafschop werd benut en Geel Wit moest de tweede helft met een man minder spelen. Het werd uiteindelijk 0-5.

De eerste kans was na vier minuten voor de bezoekers, na een voorzet van links ging de bal via een Geelwitter naast het doel. Meteen daarna een levensgrote mogelijkheid voor Geel Wit. Op aangeven van Bente Bonthuis schoot Mark Molenaar via de vingertoppen van keeper Germ Bouma over. Het volgende gevaar van Geel Wit kwam uit een voorzet van Theodoor Molenaar, die door Johan Dijkstra over het eigen doel werd gewerkt.  Een minuut later leidde een fout van Kevin Kiewiet een kans voor St. Anna in, maar doelman Pieter Oene Smit keerde het schot van Jan Dirk Faber.

Geel Wit had daarna het initiatief, maar met name Bente Bonthuis grossierde in het missen van kansen. Het eerste echte schot op doel, met de wind in de rug, kwam na 41 minuten van de voet van Micha Metz; het ging net over.

Diep in blessuretijd werd een schot van Geert Scheer tot corner verwerkt. Uit de situatie die daarop volgde sloeg Kayan Kiewiet de bal in een reflex uit het doel. Scheidsrechter Van Ittersum restte niets anders dan St. Anna een strafschop en Kiewiet rood te geven. Van elf meter schoot Jan Dirk Faber raak: 0-1.

Met tien man ging Geel Wit in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Verder dan een schot van Micha Metz kwamen de Amelanders echter niet. In de 61-ste minuut maakte Jan Dirk Faber er 0-2 van.  Vijf minuten later was de score verdubbeld door twee treffers van Pieter Jan Plat.

Vlak voor tijd was Micha Metz dicht bij de eretreffer, maar zijn schot belandde op de lat, in de rebound schoot Luc Metz over.

Aan de andere kant was het wel raak; invaller Mike Lorijnen bepaalde de eindstand op 0-5.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Johan Kolk (Sander Hekkelman, 61), Pieter Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar; Kevin Kiewiet, Micha Metz, Kayan Kiewiet; Bente Bonthuis (Luc Metz, 70), Mark Molenaar, Jurjen Metz (Christian Molenaar, 70).

Door Koos Molenaar

Uitslagen

Zondag 6 december

Geel Wit 1-St. Annapar. 1 0-5

Geel Wit 2-SC Franeker 2 3-0

Frisia 6-Geel Wit 4 1-7

Programma

Zaterdag 12 december

MKV '29 B1-Geel Wit B1 10.30

Anjum C1 -Geel Wit C1  09.00

Geel Wit D1-Frisia D4 10.45

Ternaard D1-Geel Wit D2 09.45

FC Birdaard D1-Geel Wit D3 10.15

Geel Wit E1-VCR E1 10.45

Geel Wit E2-V en V '68  10.45

SV Haulerwijk F2-Geel Wit F2 11.30                                                                           

Zondag 13 december

Akkrum 1-Geel Wit 1 14.00

De Walden 2-Geel Wit 3 10.00

Geel Wit 4 -SWZ Sneek 8  11.00                  

⇒ lees hier over Sportief Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *