Storm wil naar zee is uit

HOLLUM – Na een periode van crowdfunding, tekenen én paarden haken kan Dieuwke Veldhuizen eindelijk haar eerste boek aan u presenteren. ‘Storm wil naar zee’ neemt de lezer mee naar het Ameland van de vorige eeuw, toen de reddingboot er nog echt op uittrok om schippers in nood te redden. Storm wil op avontuur, hij droomt van het strand en de zee. Als lezer zit je op de eerste rang om te zien hoe hem dat vergaat.

Het boekje is uitermate geschikt om voor te lezen, iedere pagina bevat een stukje verhaal en een bijpassende illustratie. Allemaal getekend door Dieuwke Veldhuizen zelf.

Hebben jullie het verhaal uit dan zijn er nog wat extraatjes achterin het boek te vinden. Praat nog eens na over het avontuur van Storm en het werk van de reddingboot met de vertelplaat of kleur je eigen Storm zo mooi mogelijk in met de kleurplaat.

Waar Dieuwke knuffelbeesten haakte voor de crowdfunding kunt u vingerpoppetjes haken die het verhaal nog beeldender zullen vertellen, het haakpatroon vindt u ook in het boek.

Van de verkoopprijs van €14,50 doneert Dieuwke 1 euro aan Stichting Paardenreddingboot Ameland, zodat niet alleen Storm maar vele paarden na hem met de paardenreddingboot naar zee kunnen. Bezoek dus ook zeker eens een demonstratie. De eerste, sinds een hele tijd vanwege de coronamaatregelen, is op 16 april. De demonstratie data staan in de agenda op deze website.

‘Storm wil naar zee’ is op dit moment te verkrijgen bij de volgende verkooppunten (andere verkooppunten volgen):

  • Maritiem Museum Abraham Fock in Hollum
  • VVV Ameland in Hollum en Nes
  • Enjoy Books in Hollum
  • Boekhandel van den Brink in Nes
  • Primera in Buren
  • WPD PLaza in Holwerd
  • Dorpswinkel Joh. Greidanus in Ysbrechtum 
  • Boekhandel Van der Velde in Sneek

 Lees hier op het Ameland Boeken blog uitgebreid over deze uitgave

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *