Stichting Sociaal Werk Ameland vanaf januari 2024 van start

Op maandag 4 december heeft de gemeente Ameland een samenwerkingsovereenkomst getekend met Sociaal Cultureel Werk Ameland, met als doel de onafhankelijke en professionele uitvoering van het sociaal werk te bundelen en in één team onder te brengen. Het gaat bij sociaal werk om thema’s als ondersteuning bij opgroeien en opvoeden, zelfredzaamheid, meedoen in de samenleving, werk en voldoende inkomen.

Stichting Sociaal Cultureel Werk Ameland gaat per 1 januari 2024 door onder een nieuwe naam: Stichting Sociaal Werk Ameland. Ook het gebiedsteam en de buurtsportcoach worden vanaf 1 januari 2024 ondergebracht bij deze stichting. Inwoners kunnen bij de stichting terecht voor vragen over (jeugd)zorg, welzijn, werk en inkomen en maatschappelijke ondersteuning.

De Gemeente Ameland wil vanuit de vraag van de inwoners van Ameland op een laagdrempelige manier eilandbreed welzijnswerk aanbieden. De stichtingen ’t Wantij, ’t Cammingahuus en Sociaal Cultureel Werk Ameland willen dit graag mogelijk maken en hebben daarom een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin zij hebben afgesproken om gezamenlijk op te trekken in het eilandbreed aanbieden van het Sociaal Werk op Ameland.

Vanaf 1 januari kunnen alle inwoners van Ameland bij de Stichting sociaal werk Ameland terecht voor vragen over (jeugd)zorg, welzijn, werk en inkomen en maatschappelijke ondersteuning. De medewerkers worden eilandbreed op alle vier de dorpshuislocaties ingezet.  

Bron en foto (C): gemeente Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 505

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *