Staps en Van Vliet winnaars Cross Duathlon 2020

ZATERDAG – Joep Staps en Linda van Vliet maakten op de mountainbike het verschil en wonnen de vierde editie van de Cross Duathlon op Ameland. Ze gaven alvast hun visitekaartje af voor het WK later dit jaar in Almere-Hout.

Staps schoot snel uit de startblokken, maar kreeg tot zijn verrassing Ricardo Scholten mee. De arts uit Weesp nam feitelijk twee jaar terug op Hawaii afscheid van zijn topsport loopbaan, maar is ook daarna lekker blijven sporten. Tijdens het fietsen over strand en duin kwam Arie de Jong opzetten. Toch bleef Joep Staps goed vooruit.

De Tilburger, twee jaar terug ook al nationaal kampioen crosstriathlon op Ameland, rondde het mooi af op de tweede run. Een mooie opsteker voor alle getroffen Brabanders, die binnen moesten blijven vanwege het coronavirus. Oud winnaar Arie de Jong finishte als trotse Fries op een tweede plaats, derde werd Ricardo Scholten, na een goede slotloop. De vierde plaats ging naar eilander favoriet Lex Kiewied. De man uit Nes staat stevig tussen de toppers als het om deze discipline gaat.

Bij de vrouwen was Linda van Vliet superieur. De Nijmeegse is nog altijd ijzersterk op de twee disciplines al kwam er door blessures af en toe een kink in de kabel. Alieke Hoogenboom deed wat ze moest doen op de fiets, kwam dichterbij, maar moest toch genoegen nemen met een tweede plaats. De derde plaats ging naar Sanne van Paassen, winnares van vorig jaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *