Staking bij Arriva

HEERENVEEN – Staking openbaar vervoer donderdag 31 mei bij Arriva in Limburg, Friesland en Zuid-Holland (Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden)

Donderdag 31 mei hebben de vakbonden CNV en FNV een 24-uurs staking aangekondigd in drie regio’s waar Arriva het openbaar vervoer verzorgt. Het gaat om een staking in het kader van de cao OV. De staking is aangekondigd voor de regio’s Limburg (bus en trein), Friesland (bus) en Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden in Zuid Holland (bus). 

Limburg 

De verwachting is dat in Limburg zowel de bussen als treinen niet tot nauwelijks rijden. De ritten van Arriva van buslijn 44 Heerlen-Aken vervallen. De ritten van de Duitse vervoerder ASEAG van buslijn 44, rijden enkel in Duitsland van/tot de Nederlandse grens.

Arriva adviseert haar Limburgse reizigers alternatief vervoer te zoeken en de website te raadplegen voor actuele informatie.

Friesland 

De verwachting is dat in Friesland de bussen niet tot nauwelijks rijden. Met uitzondering van de Waddeneilanden, de Opstappers en de lijnen 304 en 314 Drachten-Groningen. De treinen (Friese spoorlijnen) rijden volgens de normale dienstregeling.

Arriva adviseert haar Friese busreizigers alternatief vervoer te zoeken en de website te raadplegen voor actuele informatie.

Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden (Zuid-Holland)

In de regio Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden in Zuid-Holland valt een groot deel van het personeel onder een andere cao (MuMo). Hier de werkwillige chauffeurs bij optellend, is het de verwachting dat een groot deel van de streekbussen in de regio wel gereden kan worden. De stadsbussen in Dordrecht rijden niet. De treinen op de MerwedeLingelijn (Dordrecht-Geldermalsen) rijden volgens de normale dienstregeling. Reizigers in deze regio wordt geadviseerd donderdag voorafgaand aan hun reis de website arriva.nl en social media-kanalen van de vervoerder te raadplegen

Bron: Arriva

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *