Staking Arriva niet op Ameland

HEERENVEEN – Door aangekondigde stakingen door de vakbonden van 6 tot en met 10 februari, kan de Arriva dienstregeling te maken krijgen met verstoringen.

6 tot en met 10 februari

De vakbonden kondigen een landelijke staking aan voor 6 tot en met 10 februari 2023. Arriva: "Houd rekening met verstoringen en uitval als je reist met de bus en trein. We raden je aan met alternatief vervoer te reizen. Op de dag zelf wordt pas duidelijk wat de gevolgen zijn voor reizigers en de dienstregeling. Dit komt omdat de leden van de vakbonden zich pas staakbereid melden voor hun dienst start en wij dan pas onze dienstregeling kunnen invullen."

Bussen die sowieso rijden

Op Ameland rijden de bussen wel, net als op de volgende trajecten:

  • De buurtbussen in Achterhoek Rivierenland (Gelderland);
  • De buurtbussen, Opstappers en lijntaxi’s in Friesland;
  • De buurtbussen van Arriva in Zuid-Holland;
  • De buurtbussen in Noord-Brabant;
  • De buurtbussen in Limburg; 
  • De bussen op de eilanden Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog. En die op Ameland dus ook. 

Voor de overige gebieden/regio’s waar Arriva vervoerder is, is het aantal bussen en/of treinen dat rijdt afhankelijk van het aantal werkwilligen.

bron Arriva

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *