Speciale Ameland-postzegel uitgereikt aan burgemeester 

BUREN – Burgemeester Gerard van Klaveren ontving op dinsdag 23 april het speciale postzegelvel over Ameland uit handen van Diana Lansu van PostNL in de Primera in Buren, één van de verkooppunten op Ameland. Eerder dit jaar verschenen al postzegels van Texel, Vlieland en Terschelling. In mei is Schiermonnikoog aan de beurt. Ook brengt PostNL een verzamelvel over alle vijf de Waddeneilanden uit. 

Ontwerp postzegels 

Voor ieder Waddeneiland is er door ontwerpers Carla en Ingmar Birza van ontwerpbureau Birza Design uit Deventer een eigen postzegel ontworpen. Op de postzegel van Ameland met een lichtblauwe achtergrond staat een witte eilandkaart. Daaromheen zijn foto’s geplaatst met typische beelden van Ameland: de vuurtoren, de klokkentoren van Nes, een Fries paard met verwaaide manen, het propellermonument tussen Hollum en Ballum en een karakteristiek Amelander commandeurshuis uit 1675. 

Velrand

Op de velrand loopt een grote eilandkaart van Ameland onder de postzegels door. In de kaart staat een panoramafoto van de duinen, het strand en de zee bij de opgang naar het Noordzeestrand boven Nes. Rondom de eilandkaart staan negen cirkels met blauwe contourlijnen, met daarin foto’s van markante plekken en objecten. Rechtsonder is de vlag van het eiland afgebeeld. Alle afbeeldingen worden met korte bijschriften toegelicht. Ook staan er in en om de grote eilandkaart drie kleine iconen (een ruiter en twee fietsers) als symbool van de toeristische activiteiten waar Ameland om bekend is. 

lees hier wat de ontwerpers van Ameland vinden en wat de waarde van de zegel is

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *