Spannende dagen om samenwerking

BALLUM – Het worden spannende dagen, 30 november en 1 december. Deze dagen vergadert de Eilanderraad op Schiermonnikoog over samenwerking tussen de vijf Waddeneilanden. De gemeenteraden van de Waddeneilanden hebben tevens een conferentie over dit onderwerp.
De samenwerking wordt door de Commissaris van de Koningin nadrukkelijk gestimuleerd, maar verloopt verre van soepel.
De ondernemingsraad van de gemeente Ameland gooit de knuppel in het hoederhok door te stellen dat Texel buiten de samenwerking moet blijven. Het is juist dit eiland dat enthousiast inhaakt op het samenwerkingsverband tussen de eilanden om een fusie met Den Helder voor te zijn. Texel ziet het centrale kantoor voor de eilanden op hun eiland en dat steekt de andere eilanden. Het Texelse plan gaat ten koste van werkgelegenheid op de Friese Waddeneilanden en dat staat de OR van Ameland niet aan. De OR stelt voor dat de Friese eilanden nauwer gaan samenwerken, zonder Texel.
De OR presenteert haar visie op Schier aan de Eilanderraad.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *