Social media en tv ster Olaf wordt vrijgelaten

PIETERBUREN – Aanstaande zondag zal zeehond Olaf, bekend via social media en tv, worden vrijgelaten. Deze jonge grijze zeehond werd als eerste pup van het winter seizoen opgevangen door Zeehondencentrum Pieterburen. Hij werd door duizenden mensen op de voet gevolgd omdat hij een levensreddende operatie moest ondergaan waarbij zijn oog werd verwijderd. Bovendien werd hij ook nog bezocht door Ryanne van Dorst tijdens opnames van het NPO3 programma Nachtdieren en zij zal Olaf nu ook gaan vrijlaten.

Zondag 8 maart zal een schip vanuit Lauwersoog uitvaren met aan boord Olaf en een andere grijze zeehond, Trevv. Op een hooggelegen zandbank aan de grens van de Waddenzee en de Noordzee zullen beide dieren worden vrijgelaten. De vaartocht en vrijlating zullen zo’n 4 uur duren en er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar voor wie mee wil. Op de terugweg zal er een traditionele zeemansmaaltijd voor echte zeebonken worden geserveerd. Voor de mensen die niet mee kunnen zal de vrijlating live te volgen zijn in het Zeehondencentrum in Pieterburen.

De vrijlating van Olaf wordt extra speciaal door de aanwezigheid van een speciale gast. In de nacht na de operatie van Olaf kreeg het Zeehondencentrum onverwacht bezoek van het programma Nachtdieren van NPO3. Presentatrice Ryanne van Dorst ontmoette in de kleine uurtjes dierenarts Ana die Olaf nauwlettend in de gaten hield gedurende de nacht. Ryanne bleek enorm geraakt te zijn door het verhaal van Olaf en daarom zal zij degene zijn die Olaf gaat vrijlaten op 8 maart.

Grijze zeehond Olaf werd als verweesde pup van ongeveer drie dagen oud gevonden op het strand van Vlieland waar hij na een zware storm was aangespoeld. Behalve dat hij zijn moeder was kwijtgeraakt had Olaf een fikse ontsteking aan zijn linkeroog. De infectie was zo ernstig dat Olaf blind werd aan zijn linkeroog en dat de oogbol verwijderd moest worden om te voorkomen dat hij er op latere leeftijd last van zou houden.

Gedurende Olaf’s herstel werd hij vrijwel dagelijks gevolgd via de website en social media kanalen van het Zeehondencentrum waardoor een groot publiek met hem meeleefde. Van kleine witte pup groeide hij uit tot een flinke, grijze zeehond die zich na deze week zelf gaat redden. Dat hij dat kan, daar twijfelt het team van het Zeehondencentrum niet aan. Dat hij door een levensreddende operatie een oog mist heeft daar ook geen invloed op.

Bron: Zeehondencentrum Pieterburen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *