Snelteststraat maandag open

BALLUM – Aan het Snikkepad in Ballum, naast zwembad De Schalken, is een snelteststraat ingericht, voor het afnemen van een coronatest met in een kwartier tijd de uitslag. Je rijdt er in je auto naar toe, rijdt door de teststraat voor de test en draait dan de parkeerstrook op. Daar is het een kwartier wachten op de uitslag. De sneltest is de Antigen Rapid Test, hij gaat 85 euro kosten.

Zorgprofessionals nemen de test af via een neus swab.

De snelteststraat is opgebouwd als tijdelijke voorziening en is een initiatief van Marcel Kroon van Kroon facilitair bedrijf Ameland. Hij wil hiermee bedrijven en inwoners van het eiland tegemoet te komen met een snelle uitslag.

Aanmelden gaat via een speciale website die binnenkort de lucht in gaat. Maandagmiddag 26 oktober is daar een test te reserveren. 

⇒ de website www.coronatest-ameland.nl

⇒ Bekijk het filmpje dat hieronder is ingevoegd of rechtstreeks op YouTube. Klik daarvoor op het YouTube logootje rechtsonder in het filmpje. Abonneer en mis geen filmpje meer.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *